We denken alles te weten over onze geliefde Airfryer en zijn duizend-en-één toepassingen. Toch heeft hij nog heel wat verrassingen in petto!
Sinds enige tijd is de Airfryer niet meer weg te denken uit onze keukens. Dit slimme apparaatje, dat het midden houdt tussen een oven en een friteuse, heeft heel wat troeven in petto!
Gebruikt u hem al voor uw knapperige frietjes, uw zondagse gebraden kip of die goudbruine nuggets? Dat is helemaal terecht. Maar weet u ook echt alles wat uw Airfryer kan?
Een onbekende functie zou u wel eens kunnen verrassen!
De bondgenoot van al uw wensen
Het is geen geheim meer: de Airfryer kan bijna alles. Van de eenvoudigste gerechten tot de meest originele recepten, hij bewijst zijn verbluffende veelzijdigheid. Zin in een snelle brunch? Doe een paar eieren in een cocotte in de bak.
Snel een aperitiefje nodig? Uw knapperige brickdeeg is in een handomdraai klaar. En voor de echte lekkerbekken: ja, zelfs een marmercake of zelfgebakken brood kunt u er zonder problemen in bakken. Het is het multifunctionele apparaat bij uitstek!
Een verborgen functie
En stel je voor dat de geheime functie van je Airfryer niets met koken te maken heeft. Het is een functie die maar weinig mensen kennen, maar die je leven verandert als je bent vergeten het eten uit de vriezer te halen: ontdooien!
De Airfryer kan niet alleen koken, maar ook uw voedsel ontdooien, snel, gelijkmatig en zonder magnetron. De sleutel is de juiste temperatuur en de juiste opwarmtijd, zodat u niet te vroeg begint met koken.
Het is HET best verkochte huishoudelijke apparaat en ook het apparaat dat onze dagelijkse keuken revolutionair verandert.
Zoet of hartig, voor een snel recept of om gezond te eten, voor een student of een gezin van zes… Alles (of bijna alles) is mogelijk met de Airfryer.
En de redactie van Marmiton legt u alles uit, of u er nu al een hebt of van plan bent om het avontuur aan te gaan, dankzij Philips, de uitvinder van de Airfryer.
Hoe gebruikt u deze functie op de juiste manier?
Om het ontdooien met uw Airfryer te laten slagen, hoeft u alleen maar de temperatuurgids te volgen! Voor diepvriesnuggets of -inktvisringen legt u ze zonder ze op elkaar te stapelen in het mandje. Bak ze 10 minuten op 200 °C en draai ze halverwege de baktijd om.
Voor gesneden brood volstaat 5 minuten op 170 °C om het weer lekker zacht te maken, zonder dat het uitdroogt. Voor vlees zoals kip moet u eerder een lagere temperatuur gebruiken. Verwarm 15 minuten op 60 °C. En voilà!
Een stuk vlees ontdooid in recordtijd, een redder in nood op drukke avonden. Dankzij deze functie hebben we er geen twijfel meer over: dit apparaat is echt een Zwitsers zakmes!
U hoeft niet meer uren te wachten of de magnetron te gebruiken om een geïmproviseerde maaltijd te bereiden!