Geen citroen of azijn: de truc van een chef-kok om te voorkomen dat spiegeleieren tijdens het bakken openbarsten

spiegeleieren

Spiegeleieren behoren tot de meest klassieke ontbijtgerechten. Echte liefhebbers aarzelen echter niet om ze ook als lunch of avondeten te eten, in combinatie met andere gerechten. Een gerenommeerde chef-kok besluit daarom te onthullen hoe hij ze bakt zonder dat de dooier openbarst.

Een chef deelt een kooktip voor eieren

Het bakken van spiegeleieren vereist expertise en vaardigheid. Zonder dat risico lopen we dat de eidooier, waar we zo dol op zijn, barst. Dit vrij rauwe deel is echter de echte lekkernij van het gerecht. Daarom zijn velen van ons op zoek naar een techniek om ze te bakken zonder fouten te maken.

Chef-kok Karlos Arguinano, bekend om zijn verschillende kooktrucs, deelt manieren om eieren perfect te bakken. Zoals hij zelf aangeeft, is het mogelijk om dit recept te maken zonder dat het misgaat! En je hoeft geen professionele kok te zijn om het te kunnen. Het volstaat om de juiste methodes te kennen.

Hij adviseert met name om op bepaalde kleine details te letten tijdens het bakken. Dat is namelijk wat ervoor zorgt dat uw bereiding in een mum van tijd lukt. Als u deze aanbevelingen opvolgt, bent u verzekerd van perfect gebakken eieren!

Het belangrijkste voor een geslaagd recept

De ingrediënten en accessoires die we gebruiken, garanderen het succes van de spiegeleieren. De keuze van de pan die u gebruikt, is van cruciaal belang. Deze moet antiaanbaklaag hebben om te voorkomen dat het ingrediënt tijdens het bakken aan de pan blijft kleven. Vergeet ook niet om de pan goed schoon te maken om te voorkomen dat er etensresten aan het accessoire blijven kleven.

Zorg er ook voor dat u eieren van goede kwaliteit kiest. Als deze al over de houdbaarheidsdatum zijn, kan dit van invloed zijn op het resultaat van uw recept. Onze collega’s van Okdiario raden daarom aan om verse ingrediënten te gebruiken, zodat u kunt genieten van een gezond en smakelijk gerecht.

Hetzelfde geldt voor de olie die u gebruikt om uw spiegeleieren te bakken. Gebruik bij voorkeur olie die nog niet voor andere bereidingen is gebruikt. Zo bent u er zeker van dat het witte deel van het ingrediënt niet aan de pan blijft kleven en de dooier niet barst.

Een tip voor uw spiegeleieren

Hitte is de grootste vijand van een geslaagd gebakken ei. Om te voorkomen dat de dooier tijdens het bakken barst, raadt de chef-kok aan om een beetje zout aan uw olie toe te voegen, zodat de temperatuur gelijk blijft.

U kunt voor deze truc ook bloem gebruiken. Strooi gewoon een beetje van dit witte poeder in de pan voordat u de eieren erin legt. Zo wordt de pan niet te heet en worden de eieren gelijkmatig gebakken. In een handomdraai heeft u een gerecht dat helemaal naar uw smaak is!